Altenmarkt im Pongau

Ontdek alles in onze bruisende omgeving.

ALTENMARKT IM PONGAU WEATHER

Altenmarkt im Pongau telt ± 4000 inwoners.

Het is een gezellig rustiek dorp dat ligt op een hoogte van 865 meter.

Altenmarkt im Pongau vormt samen met Zauchensee een skigebied met meer dan 236 km aan pistes.

Zowel in de zomer als winter tijd zijn er vele en diverse activiteiten te beleven, worden er dorpsfeesten georganiseerd en zijn er allerlei sportmogelijkheden.

Altenmarkt im Pongau heeft een verlichte rodelbaan en een groot wellnesscentrum Therme Amadé.

Activiteiten

Meren

14 minuten rijden

Altenmarkt is omringd met meren, hier kan je heerlijk zwemmen in de zomer. Een aanrader van ons is Zauchensee en Erlebnisbadesee. Hier zijn faciliteiten aanwezig en kan je zo een hele middag heerlijk zitten.

Langlaufen


Met langlaufpistes door heel Altenmarkt en een piste die zelfs begint in de achtertuin van ons chalet is Altenmarkt de plek voor langlaufen. Er zijn dan ook meer dan 740 kilometer aan pistes voor beginnende langlaufers, grote groepen, maar ook de wereldtop. Download hieronder een kaart van de vele pistes in en rondom Altenmarkt.
Download

Webcam van de pistes


Benieuwd hoe de pistes en omgeving er op dit moment uitziet? Klik op de onderstaande link om live mee te kijken! Met verschillende live camera’s en lucht opnames krijg je een mooi beeld van de huidige staat van de pistes.

IJs grotten

20 minuten rijden

Uniek en gigantisch, het is de grootste IJsgrot van de wereld. Een prachtige ervaring voor het hele gezin. Let wel op dat er veel treden zijn die je op moet, enige conditie is een pre.

Bekijk website

Zoutgrot

70 minuten rijden

Een geweldig uitje voor het hele gezin. De zoutgrot ligt naast het nog mooiere stadje Hallstatt, een pittoresk stadje waar de tijd stil lijkt te staan en de mooiste foto’s mogelijk zijn. 7.000 jaar geleden ontdekt en nu met glijbanen en al te beleven, kortom voor het hele gezin.

Evenementenkalender


Elke week zijn er leuke evenementen te vinden in de omgeving, denk aan prachtige voorstellingen, concerten, après-ski-party’s, sfeervolle kerst activiteiten, huttenavonden en unieke markten. In Altenmarkt en haar omgeving is er altijd wel iets te beleven. Bekijk de volledige agenda hieronder.

Bekijk website

Kastelen

20 minuten rijden

20 minuten rijden Met een leeftijd van 900 jaar is het Hohenwerfen kasteel wel een heel leuk uitje. Er zijn verschillende rondleidingen van buiten en binnen naast een spectaculaire vogelshow.

Bekijk website

Paragliding

20 minuten rijden

Na een paar stappen zweef je al. Samen met een ervaren piloot vlieg je door de prachtige bergen van Oostenrijk. Als je het aandurft is dit een ervaring die je niet wil missen.

Bekijk website

Stedentrip

5 minuten rijden

50 minuten rijden Salzburg ligt net iets boven Altenmarkt en is ook wel bekend als de kleinste Wereldstad. Het heeft veel bezienswaardigheden en is ook de geboortestad van Mozart.


Winter

Ontdek Altenmarkt in de winter

Zomer

Ontdek Altenmarkt in de zomer

De best gelegen accommodatie voor al uw berg avonturen.