Zomer in Altenmarkt

In de zomer bevindt u zich in een groen paradijs waar u volop deel kunt nemen aan allerlei activiteiten, tevens worden er dorpsfeesten georganiseerd en zijn er allerlei sportmogelijkheden.

Ontdek.

Er valt heel erg veel te ontdekken in en rond Altenmarkt:
Zwembad Thermen Amadè, Servival park en diverse meren waarin u kan zwemmen.
Ook is er direct bij het bergstation van de Grafenbergbahn een avontuur voor groot en klein met o.a. steenpendel, bijenleerpad, hangbrug, reuzenglijbaan, klim tuin, touw pyramide, schommels en veel meer.

Wagraini’s Grafenberg in Wagrain garandeert uren afwisseling op meer dan 30 activiteiten.

Maar de onderstaande 9 activiteiten zijn onze favoriet, hier hebben wij ook onze eigen beelden van en zijn gegarandeerd een geweldige ervaring.

In de omgeving

In de omgeving zijn ook vele andere activiteiten te vinden, wij informeren u dan ook graag over wat er te doen is. Van grotten, 18 holes golfbaan, paardrijden, mountainbike, diverse meren, musea, mijnen, historische locaties, watervallen, spa’s, architectonische monumenten, kastelen, nationale parken, distilleerderij, koffiehuizen, kerken, kathedralen, dierentuinen en pretparken

Zomer activiteiten

Paragliding

20 minuten rijden

Na een paar stappen zweef je al. Samen met een ervaren piloot vlieg je door de prachtige bergen van Oostenrijk. Als je het aandurft is dit een ervaring die je niet wil missen.

Bekijk website

Paardrijden

5 minuten rijden

Voor sommige de mooiste sport die er is. Op minder dan 5 minuten afstand is er een grote manege. Hier kan je samen met ervaren instructeurs les krijgen maar ook op een unieke manier Altenmarkt ontdekken.

Rodelbaan

5 minuten rijden

Samen met de vele andere activiteiten dat hier wordt gegeven, is de rodelbaan een echte aanrader. Beleef de wel hele bijzondere rodelbaan, met rotondes en jumps, voor de kinderen een niet te missen uitje.

Bekijk website

IJs grotten

20 minuten rijden

Uniek en gigantisch, het is de grootste IJsgrot van de wereld. Een prachtige ervaring voor het hele gezin. Let wel op dat er veel treden zijn die je op moet, enige conditie is een pre.

Bekijk website

Zoutgrot

70 minuten rijden

Een geweldig uitje voor het hele gezin. De zoutgrot ligt naast het nog mooiere stadje Hallstatt, een pittoresk stadje waar de tijd stil lijkt te staan en de mooiste foto’s mogelijk zijn. 7.000 jaar geleden ontdekt en nu met glijbanen en al te beleven, kortom voor het hele gezin.

Waterpark en spa

5 minuten rijden

Een onvergetelijke wellness en spa ervaring voor jong en oud. Zwemmen in verschillende baden, een water klimwand, duikplanken, glijbanen en stroomkanalen. Maar ook sauna, spa en ontspanning is hier ruim aanwezig.

Bekijk website

Kastelen

20 minuten rijden

20 minuten rijden Met een leeftijd van 900 jaar is het Hohenwerfen kasteel wel een heel leuk uitje. Er zijn verschillende rondleidingen van buiten en binnen naast een spectaculaire vogelshow.

Bekijk website

Meren

14 minuten rijden

Altenmarkt is omringd met meren, hier kan je heerlijk zwemmen in de zomer. Een aanrader van ons is Zauchensee en Erlebnisbadesee. Hier zijn faciliteiten aanwezig en kan je zo een hele middag heerlijk zitten.

Stedentrip

5 minuten rijden

50 minuten rijden Salzburg ligt net iets boven Altenmarkt en is ook wel bekend als de kleinste Wereldstad. Het heeft veel bezienswaardigheden en is ook de geboortestad van Mozart.


Golven

5 minuten rijden

Er zijn gigantisch veel mogelijkheden om te golven in de omgeving. Maar de dichtstbijzijnde is de Golfclub Radstadt, hier is het uitzicht zeker bij hole 12, het hoogste hole fantastisch. Ook heeft Golfclub Radstadt een eigen gondel, dat maakt het heel uniek. Met de pas voor Golfclub Radstadt kan je van nog 6 andere golfbanen gebruik maken.

Bekijk website

Zomer kaart

De best gelegen accommodatie voor al uw berg avonturen.