Winter in Altenmarkt

Altenmarkt-Zauchensee ligt midden in het veelzijdige skigebied Salzburger Sportwelt Amade met onder andere: Radstadt, Flachau, Kleinarl, Flachawinkel, Eben, Filzmoos, Waigrain en Schladming. Topskigebieden met 2200km aan pistes voor geoefende ski- en snowboardfanaten en voor beginnende skiers en snowboarders.

Er zijn 4 grote skigebieden, die je met één skipas mag betreden:

  • Altenmarkt / Radstadt / Eben / Filzmoos;
  • Zauchensee / Flachauwinkl / Klein-Arl;
  • Flachau / Waigrain / St. Johann / Alpendorf;
  • Schladming / Pichl / Rohrmoos / Haus Ennstall;
  • Mülbach / Maria Alm / Dienten / Hinterthal (met zijn koningstour).

De verscheidene skigebieden zijn niet allemaal direct met elkaar verbonden, maar de gratis skibus die elke 10 minuten op 100 meter van het chalet voorbijkomt brengt je gratis naar 1 van de 4 skigebieden!

De pistes hebben een grote verscheidenheid aan niveaus,  dus voor iedere skiër wat wils. Prachtige blauwe, rode en zwarte pistes. In Altenmarkt bevindt zich een kleine piste voor beginners en (kleine) kinderen. Deze ligt halverwege de ZauchenseestraBe richting Zauchensee.

Er is in Altenmarkt een spiksplinternieuwe Bifang die je helemaal naar de top brengt. Onderaan bij de Bifang is een oefenweide voor de kleintjes en een beginnerspiste met pannenkoekenlift.

Daarnaast is er de bekende Dachsteiner Gletcher, maar liefst 2941 meter hoog, zodat je altijd sneeuwzeker bent tot en met 5 mei!

Klik hier voor een overzicht van de skipistes.

Klik hier voor een interactief skiplan

mike-kotsch-xAgvgQpYsf4-unsplash

Kosten van de liftpas

Uw liftpas koopt u gemakkelijk en snel bij de grote kassa, gelegen boven de ondergrondse parkeergarage in Zauchensee. De kosten van deze skipas zijn per seizoen verschlillend; in het voorseizoen is deze pas voordeliger dan in het hoogseizoen.

Daarnaast zijn er kortingen voor kinderen, jeugd en ouderen. Een familie met meer dan 3 kinderen, hoeft alleen de kosten voor de oudste 2 kinderen te betalen, voor kinderen onder de 6 jaar betaalt u niets!
De actuele prijzen van deze liftpas vindt u bij de kassa.

daniel-frank-9ZsvzUSAIeA-unsplash

Skischolen

Er zijn verschillende skischolen, allen met Nederlands sprekende skileraren. U kunt kiezen voor ski- of snowboardles in een klas, maar er zijn ook mogelijkheden voor privéles.
Een goede kinderskischool is Balla in Zauchensee, tel.nr.: + 43 (0)664/1453602.
Verder zijn alle skischolen in Zauchensee van vergelijkbare kwaliteit. In uw accommodatie is alle informatie voorhanden.

lex-valishvili-d0daXphrFlw-unsplash

Verhuur van materiaal

Bent u niet in het bezig van eigen skimateriaal? Geen probleem.
In Altenmarkt (en omgeving) zijn genoeg skiverhuurbedrijven waar u passende skischoenen, latten of een snowboard kunt huren.
Eén van de betere verhuurwinkels is het Intersportfiliaal in Zauchensee.
Intersport Filiale Zauchensee Rosskopf, openingstijden: 8.15 – 18.00 uur, tel.nr.: +43 (0)6452 4073

pexels-pixabay-257961

Naar de pistes

Naar een dag heerlijk en inspannend skien of snowboarden, is het tijd voor ontspanning… en dat kan hier goed! De après-ski is hier groots en uitbundig. Er zijn verschillende bars en café’s waar je terecht kunt voor een biertje, een wjintje of een echte Oostenrijkse snaps!stes

Het skigebied van Altenmarkt en Zauchensee is zowel met de auto als met de gratis skibus goed te bereiken
Als u met uw rug naar Huis SnowPlanet staat rijdt u linksaf de Römerstrasse uit. Bij de T-splitsing rijdt u linksaf richting Marktplatz. Bij de tweede straat slaat u linksaf, u rijdt nu op de ZauchenseestraBe. Als u deze straat uitrijdt (ongeveer 6 km.), arriveert u in Zauchensee.

pexels-bert-christiaens-5756703

Auto

Parkeren op de buitengelegen parkeerplaatsen is gratis. De kosten van parkeren in de overdekte/ondergrondse garage hangt af van de dag en het seizoen.

Let op: zorg dat u altijd sneeuwkettingen in uw auto heeft liggen! Vindt u het lastig om tijdens sneeuwval te rijden met sneeuwkettingen dan raden wij u aan gebruik te maken van de gratis skibus!

De skibus rijdt vanaf de hoek RömerstraBe en Brunnbauerngasse op en neer naar Zauchensee. Afhankelijk van de tijd van het jaar wijzigen de retourtijden van de skibus, dus controleer deze goed!

pexels-chris-peeters-12875